1p on Android doesn't offer to autofill on chrome anymore

Hey all,

As the title states, 1password is not offering to fill on chrome for my Android anymore despite having my settings in 1password to allow for this. Any ideas? Any more information I can provide that might be helpful?

Comments

  • brentybrenty

    Team Member

    @kittenhug: What are your settings? And which 1Password, Chrome, and Android versions are you using? You didn't mention any of that in your post. :)

  • Auto fill is turned on for 1password. 1passord 7.1.2. chrome for Android 73.0.3683.90. Android 9. OxygenOS 9.0.4

  • periperi

    Team Member

    Hi @kittenhug. :) Thanks for the info. Autofill isn't currently supported in Chrome, so you'll need to make sure my accessibility service is enabled in order to fill. Do you have the accessibility service enabled in 1Password's filling settings?

  • scrytchscrytch Junior Member

    I have this exact same issue and it only started happening over the last week and a half. I have accessibility enabled on my Galaxy S10 5G and Chrome no longer prompts for 1Password to fill on input fields.

    It was working fine for the week before that. I am in the 1Password Android Beta so not sure if something got broken there?

    Thanks,
    Shane.

  • saadsaad

    Team Member

    @scrytch In the 1Password 7.2 beta, we enabled Autofill compatibility mode on devices running Android Pie or later. Autofill compatibility mode allows filling in Chrome without requiring 1Password's accessibility service. Since publishing the beta, we received reports of the Autofill prompt not appearing in Chrome for some users. Our development team is currently investigating this issue.

    In the meantime, we’ve found closing the Chrome browser from the Recent app menu, and relaunching it has helped for some users. Let us know if that does the trick on your end.

  • I have the same problem. Samsung S9+, latest availiable version of Android, Chrome and 1Password.
    I'm not registered for any beta.

  • periperi

    Team Member

    @simonfalun I'd like to ask you to create a diagnostics report from your Android device:

    Sending Diagnostics Reports (Android)

    Attach the diagnostics to an email message addressed to [email protected].

    With your email please include:

    • A link to this thread: https://discussions.agilebits.com/discussion/102728/1p-on-android-doesnt-offer-to-autofill-on-chrome-anymore#latest
    • Your forum username: simonfalun

    That way I can "connect the dots" when I see your diagnostics in our inbox.

    You should receive an automated reply from our BitBot assistant with a Support ID number.  Please post that number here so I can track down the diagnostics and ensure that this issue is dealt with quickly. :)

    Once I see the diagnostics I'll be able to better assist you. Thanks very much!

  • niladamniladam

    I'm also being affected by this.

    1Password - 7.3.1.
    Chrome - 77.0.3865.92.
    Android 9 (Oneplus 5T - latest available build) - but my wife is also affected by this (and she has a OnePlus 5);

    I will be sending a diagnostics report in a bit.

  • periperi

    Team Member

    Hey @niladam. I found your email and I'll get back to you soon. ref: YDJ-73658-483/

  • niladamniladam

    Thank you @peri - i'm really looking forward in getting this fixed. Just as a sidenote, i tried everything. Rebooting the phone, clearing both apps' cache. Force stopping both and running them one by one.

  • periperi

    Team Member

    No problem!

  • Hi all,

    Same issue with Samsung Galaxy S9 (factory original with latest patch level). Latest stable Chrome & 1P from Play Store.
    I'm pretty heavy 1P user (with Chrome) so this problem hurts a lot.
    Please tell me if I can help anyone to solve this problem. Do I have to send any more information or diagnostics?

    Thanks in advance.

  • andiAGandiAG

    Team Member

    Hi @ikszipszilonze, sorry to hear that. Let's get a diagnostics report and take a closer look. To do this, follow the instructions linked below:

    Sending Diagnostics Reports (Android)

    Attach the diagnostics to an email message addressed to [email protected].

    With your email please include:

    • A link to this thread: https://discussions.agilebits.com/discussion/comment/529207#Comment_529207
    • Your forum username: @ikszipszilonze

    That way I can "connect the dots" when I see your diagnostics in our inbox.

    Let me know when you've emailed in and I'll keep an eye out for you. :)

    Cheers!

  • Hi andiAG,

    I sent the diag reports. Hope it helps.

  • andiAGandiAG

    Team Member

    Thanks @ikszipszilonze, we've found it and will continue this conversation over email :)

Leave a Comment

BoldItalicStrikethroughOrdered listUnordered list
Emoji
Image
Align leftAlign centerAlign rightToggle HTML viewToggle full pageToggle lights
Drop image/file