1Password launches on login

kop48kop48 Junior Member

Hey folks,

I keep seeing the main 1Password window when I login to my machine. Is this a known issue?


1Password Version: Not Provided
Extension Version: Not Provided
OS Version: Not Provided
Sync Type: Not Provided

Comments

  • MikeTMikeT Agile Samurai

    Team Member

    Hi @kop48,

    Thanks for writing in.

    Are you saying it shouldn't be launching at all or it should be minimized? There's a setting in 1Password if it should launch or not upon signing in to Windows.

    If it should be minimized, what 1Password and Windows versions are you using? I just tested this and cannot reproduce it yet.

  • kop48kop48 Junior Member

    I have the latest beta. I'm on Windows 10 Fall Creator's Update (16299) Insider Build. 1Password is configured to launch on startup, but there's no option about whether it should be minimised or not:

  • MikeTMikeT Agile Samurai

    Team Member

    Hi @kop48,

    I have the latest beta. I'm on Windows 10 Fall Creator's Update (16299) Insider Build.

    That's what I have and I cannot reproduce this. The latest Windows 10 Insider builds do have a bug where it can launch apps that was running prior to the shutdown but I've never seen it does this to 1Password and I just tested this, it didn't show its main window.

    Can you try unchecking and checking that option and reboot, see if it does anything.

    Just to be clear, you're running 1Password 6.8.466?

  • kop48kop48 Junior Member

    No worries, I'll check. Yup - that's the version that I have.

  • MikeTMikeT Agile Samurai

    Team Member

    Hi @kop48,

    In the 6.8.467 update that we just shipped a few minutes ago, we've changed something that requires 1Password to show itself for a second after booting up. Can you try this update and let me know if it did dismiss itself for you.

  • kop48kop48 Junior Member

    Tried it, machine upgraded to a new build, and it launched at startup again...

  • MikeTMikeT Agile Samurai

    Team Member
    edited October 2017

    Hi @kop48,

    That's really strange.

    Can you right-click on 1Password icon in the notification to select Exit.

    Now, bring up the Run dialog via Windows Key + R, enter the following: %LOCALAPPDATA%\1Password\app\6\AgileBits.OnePassword.Desktop /silent

    Can you tell me what happens? /silent means to minimize it to the notification tray.

  • kop48kop48 Junior Member
    edited October 2017

    You had the '6' and 'app' the wrong way around in the path. :)

    When I launch the app, the window appears briefly and then minimizes.

    Is it worth modifying the launch parameters for the process so that the window never shows?
    https://stackoverflow.com/questions/780465/winapi-createprocess-but-hide-the-process-window

  • MikeTMikeT Agile Samurai

    Team Member
    edited October 2017

    Hi @kop48,

    Thanks, I've selected the wrong clipboard content and I've updated it.

    When I launch the app, the window appears briefly and then minimizes.

    That is to be expected for the moment as we have to render it for a few seconds to fix an unrelated issue in the latest beta builds. It will be hidden properly in a future beta update.

    So, if you ran it manually, it works but it doesn't work the same way when you boot up?

    Is it worth modifying the launch parameters for the process so that the window never shows?

    Not at the moment, there's a reason it is required to render the window to allow for shortcuts to be processed. We will be making a larger change to rework the shortcut processing, so we can hide the window properly.

  • Just FYI, the window is coming up every few minutes for me. Not just on boot. This is on 468. I'll try 469.

  • Maybe not, 468 won't update to 469. It gives me the option to update, closes, "updates" then stays as 468 :(

  • kop48kop48 Junior Member

    You're running into the same update bug that I did. Can you try to capture what handle is preventing update?
    https://discussions.agilebits.com/discussion/82710/1password-beta-update-failure#latest

  • MikeTMikeT Agile Samurai

    Team Member

    Hi @Spaldo,

    I'm sorry you're having problems with the update.

    Can you open Windows File Explorer and enter %TEMP%\1Password in the address bar and look for the latest update6.8.469 log file, open it and see if there are any specific errors at the end of log file. If yes, let us know here what it says.

    Do you have any anti-malware solution beside Microsoft's Windows Defender tool?

  • SpaldoSpaldo
    edited October 2017

    @MikeT as requested:

    2017-10-04 14:29:54.269   Log opened. (Time zone: UTC+11:00)
    2017-10-04 14:29:54.269   Setup version: Inno Setup version 5.5.9 (u)
    2017-10-04 14:29:54.269   Original Setup EXE: C:\Users\USERNAME\AppData\Local\Temp\tmp258C.exe
    2017-10-04 14:29:54.269   Setup command line: /SL5="$291236,4259809,292352,C:\Users\USERNAME\AppData\Local\Temp\tmp258C.exe" /verysilent /closeapplications /log="C:\Users\USERNAME\AppData\Local\Temp\1Password\update6.8.469.log"
    2017-10-04 14:29:54.269   Windows version: 10.0.15063  (NT platform: Yes)
    2017-10-04 14:29:54.269   64-bit Windows: Yes
    2017-10-04 14:29:54.269   Processor architecture: x64
    2017-10-04 14:29:54.269   User privileges: None
    2017-10-04 14:29:54.272   64-bit install mode: No
    2017-10-04 14:29:54.273   Created temporary directory: C:\Users\USERNAME\AppData\Local\Temp\is-QT24R.tmp
    2017-10-04 14:29:54.613   RestartManager found an application using one of our files: 1Password.NativeMessagingHost
    2017-10-04 14:29:54.613   Can use RestartManager to avoid reboot? Yes (0)
    

    I am not using Win Defender, I am using Bitdefender Total Security 2018. FYI, I have never had this happen before, it always updates without any issue...

    @kop48 I am not sure exactly in that thread what you are after, but, maybe you mean what is in the log above? 1Password.NativeMessagingHost?

  • @MikeT , here is the log:

    2017-10-04 15:29:50.075   Log opened. (Time zone: UTC+11:00)
    2017-10-04 15:29:50.075   Setup version: Inno Setup version 5.5.9 (u)
    2017-10-04 15:29:50.075   Original Setup EXE: C:\Users\USERNAME\AppData\Local\Temp\tmp44D.exe
    2017-10-04 15:29:50.075   Setup command line: /SL5="$1B176E,4259809,292352,C:\Users\USERNAME\AppData\Local\Temp\tmp44D.exe" /verysilent /closeapplications /log="C:\Users\USERNAME\AppData\Local\Temp\1Password\update6.8.469.log"
    2017-10-04 15:29:50.075   Windows version: 10.0.15063  (NT platform: Yes)
    2017-10-04 15:29:50.075   64-bit Windows: Yes
    2017-10-04 15:29:50.075   Processor architecture: x64
    2017-10-04 15:29:50.075   User privileges: None
    2017-10-04 15:29:50.077   64-bit install mode: No
    2017-10-04 15:29:50.078   Created temporary directory: C:\Users\USERNAME\AppData\Local\Temp\is-KH1NQ.tmp
    2017-10-04 15:29:50.460   RestartManager found an application using one of our files: 1Password.NativeMessagingHost
    2017-10-04 15:29:50.460   Can use RestartManager to avoid reboot? Yes (0)
    

    I use Bitdefender Total Security 2018 and not Windows Defender. However, I have always been using Bitdefender and never had any issues until this build in the auto update process.

    @kop48 , I am not sure exactly what you want me to do from that thread? However, in the log above it mentions 1Password.NativeMessagingHost so I am not sure if that is what you mean?

  • kop48kop48 Junior Member
  • @kop48 @MikeT here is what I get:

  • kop48kop48 Junior Member

    @Spaldo you'll need to do one more thing - switch to the 'Overview' tab, and find the process that's associated with the PID in the results.

  • MikeTMikeT Agile Samurai

    Team Member

    Hi @kop48,

    I think you can use the CPU section above the Associated Handles like this:

  • @kop48 @MikeT Alright, but, I don't really see the point. The process name is just on the left in the screenshot I posted...

  • kop48kop48 Junior Member

    Never mind, I misread your screenshot :)

  • MikeTMikeT Agile Samurai

    Team Member

    Thanks, guys. I am not sure why PDB file is involved here unless the program has crashed.

    We'll keep looking into it.

  • kop48kop48 Junior Member

    @MikeT - the issue is still occurring on the latest build. Do you need any more info?

  • MikeTMikeT Agile Samurai

    Team Member

    Hi @kop48,

    Not at the moment but thanks!

    We'll look into being more aggressive of terminating the 1Password for Edge processes to see if that'll help in your case.

  • kop48kop48 Junior Member

    I'm still seeing 1Password launch at login in the v7 Beta. Is this still expected?

  • MikeTMikeT Agile Samurai

    Team Member

    Yes, we haven't fixed it yet.

Leave a Comment

BoldItalicStrikethroughOrdered listUnordered list
Emoji
Image
Align leftAlign centerAlign rightToggle HTML viewToggle full pageToggle lights
Drop image/file