1Password Extension suddenly causing FireFox and Chrome incapable of being able to minimize

Hey guys,

Occasionally my PC will crash with a BSOD when it "wakes up" from sleep or hibernation or whatever it does when it's idle for a certain period of time; however, this time around, once it had booted back up after crashing (I chose to start Windows normally after the crash) it had a weird side effect of FireFox and Chrome both being unable to minimize correctly.

Let me explain...

If I open FireFox or Chrome and either try to minimize them OR use the "Show Desktop" button at the bottom right of the screen they immediately go back to full screen view, and if I have other programs open, I can't navigate to them (or have a lot of trouble doing so), I have to close the respective browser, with one exception...

FireFox seems to allow Thunderbird to be there, if I have both FireFox and Thunderbird open and I minimize FireFox then Thunderbird will show, if I minimize that, then it's straight back to FireFox, it won't show the desktop unless I close FireFox completely; if I keep clicking the "Show Desktop" button when they are both open it will toggle between maximizing the two of them; if I hover my mouse over "Show Desktop" and leave it there then the desktop will keep showing.

After trying several things to try and fix it including system restores and reinstalling FireFox I decided to try FireFox in safe mode, of which the problem went away. So it had ot do with an extension, so I figured what extension do I have in common between the two browsers - 1Password is one of them, so I disabled 1Password in both browsers and now the problem has gone away.

I'm not sure if the installation has been corrupted by the crash somehow or something else is going on, but it's very annoying.

I just updated to 4.7.3.90 on FireFox, but that didn't change anything FYI.

Thanks!


1Password Version: 4.6.2.626
Extension Version: 4.7.3.90 (FireFox)
OS Version: Windows 7 Pro 64-Bit
Sync Type: Not Provided

Comments

  • Ok, some more information...

    Tried reinstalling the extension in FireFox and then went to the debugging menu..

    1Password showed this message:

    Reading manifest: Error processing key: An unexpected property was found in the WebExtension manifest.

    However when restarting the browser and going back to debugging addons this message vanishes.

    I checked the manifest URL link and the data was the same in both instances, wouldn't allow me to attach the json file type, so the data is below:

    {
      "manifest_version": 2,
      "name": "1Password extension (desktop app required)",
      "version": "4.7.3.90",
      "description": "Extends the 1Password app on your Mac or Windows PC, so you can fill and save passwords in your browser.",
      "icons": {
        "16": "assets/Icon-16.png",
        "48": "assets/Icon-48.png",
        "128": "assets/Icon-128.png"
      },
      "browser_action": {
        "default_icon": {
          "19": "assets/toolbar.svg",
          "38": "assets/toolbar.svg"
        },
        "default_title": "1Password"
      },
      "author": "AgileBits",
      "background": {
        "scripts": [
          "ext/sjcl.js",
          "global.min.js"
        ]
      },
      "content_scripts": [
        {
          "all_frames": true,
          "css": [
            "fillStyle.css"
          ],
          "js": [
            "injected.min.js"
          ],
          "run_at": "document_start",
          "matches": [
            "http://*/*",
            "https://*/*",
            "file://*/*"
          ],
          "exclude_globs": [
            "*://ad.*/*",
            "*://ad0.*/*",
            "*://ad1.*/*",
            "*://ad2.*/*",
            "*://ad3.*/*",
            "*://ad4.*/*",
            "*://ad5.*/*",
            "*://ad6.*/*",
            "*://ad7.*/*",
            "*://ad8.*/*",
            "*://ad9.*/*",
            "*://ads?.*/*",
            "*://adserver*.*/*",
            "*://*/*adframe*",
            "*://tag.admeld*.*/*",
            "*://*.atdmt.com/*",
            "*://*.doubleclick.*/*",
            "*://*.ak.fbcdn.net/*",
            "*://plusone.google.com/*",
            "*://platform.twitter.com/widgets/*",
            "*://*.facebook.com/widgets/*",
            "*://*.facebook.com/plugins/*",
            "*://*.facebook.com/extern/*",
            "*://www.youtube.com/embed/*",
            "*://stats.complex.com/*",
            "*://*.addthis.com/static/*",
            "*://vitamine.networldmedia.net/*",
            "*://api.tweetmeme.com/*",
            "*://*.atwola.com/*",
            "*://engine.adzerk.net/*",
            "*://*.stumbleupon.com/badge/*",
            "*://*.bizographics.com/collect/*",
            "*://*.musthird.com/*"
          ]
        }
      ],
      "homepage_url": "https://agilebits.com/onepassword",
      "incognito": "spanning",
      "key": "xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx",
      "permissions": [
        "contextMenus",
        "nativeMessaging",
        "storage",
        "tabs",
        "webRequest",
        "webRequestBlocking",
        "http://*/*",
        "https://*/*"
      ],
      "short_name": "1Password",
      "applications": {
        "gecko": {
          "id": "[email protected]",
          "strict_min_version": "52.0",
          "update_url": "https://d13itkw33a7sus.cloudfront.net/dist/1P/ext/autoupdate_firefox4.json"
        }
      }
    }
    

    Then I went to debug it in Chrome by enabling developer mode and clicked the link to see the background page and when viewing the console a whole bunch of errors were being put out, screenshot:

    Also won't allow me to attach the log I saved, but here is a portion of it:

    global.min.js:119 1Password version 4.7.3 loaded @ Thu Sep 27 2018 16:16:06 GMT+0800 (Australian Western Standard Time)
    global.min.js:84 Finished loading auth configuration. Processing callbacks.
    global.min.js:82 Failed to authenticate connection.
    continueAuth.hc @ global.min.js:82
    global.min.js:100 [AGENT] Connection [object NativeMessagingConnection] disconnected.
    connectionDidDisconnect.fc @ global.min.js:100
    global.min.js:84 Finished loading auth configuration. Processing callbacks.
    global.min.js:82 Failed to authenticate connection.
    continueAuth.hc @ global.min.js:82
    global.min.js:100 [AGENT] Connection [object NativeMessagingConnection] disconnected.
    connectionDidDisconnect.fc @ global.min.js:100
    global.min.js:84 Finished loading auth configuration. Processing callbacks.
    global.min.js:82 Failed to authenticate connection.
    continueAuth.hc @ global.min.js:82
    global.min.js:100 [AGENT] Connection [object NativeMessagingConnection] disconnected.
    connectionDidDisconnect.fc @ global.min.js:100
    global.min.js:84 Finished loading auth configuration. Processing callbacks.
    global.min.js:82 Failed to authenticate connection.
    continueAuth.hc @ global.min.js:82
    global.min.js:100 [AGENT] Connection [object NativeMessagingConnection] disconnected.
    connectionDidDisconnect.fc @ global.min.js:100
    global.min.js:84 Finished loading auth configuration. Processing callbacks.
    global.min.js:82 Failed to authenticate connection.
    continueAuth.hc @ global.min.js:82
    global.min.js:100 [AGENT] Connection [object NativeMessagingConnection] disconnected.
    connectionDidDisconnect.fc @ global.min.js:100
    global.min.js:84 Finished loading auth configuration. Processing callbacks.
    global.min.js:82 Failed to authenticate connection.
    continueAuth.hc @ global.min.js:82
    global.min.js:100 [AGENT] Connection [object NativeMessagingConnection] disconnected.
    connectionDidDisconnect.fc @ global.min.js:100
    global.min.js:84 Finished loading auth configuration. Processing callbacks.
    global.min.js:82 Failed to authenticate connection.
    continueAuth.hc @ global.min.js:82
    global.min.js:100 [AGENT] Connection [object NativeMessagingConnection] disconnected.
    connectionDidDisconnect.fc @ global.min.js:100
    global.min.js:84 Finished loading auth configuration. Processing callbacks.
    global.min.js:82 Failed to authenticate connection.
    continueAuth.hc @ global.min.js:82
    global.min.js:100 [AGENT] Connection [object NativeMessagingConnection] disconnected.
    connectionDidDisconnect.fc @ global.min.js:100
    global.min.js:84 Finished loading auth configuration. Processing callbacks.
    global.min.js:82 Failed to authenticate connection.
    continueAuth.hc @ global.min.js:82
    global.min.js:100 [AGENT] Connection [object NativeMessagingConnection] disconnected.
    connectionDidDisconnect.fc @ global.min.js:100
    global.min.js:84 Finished loading auth configuration. Processing callbacks.
    global.min.js:82 Failed to authenticate connection.
    continueAuth.hc @ global.min.js:82
    global.min.js:100 [AGENT] Connection [object NativeMessagingConnection] disconnected.
    connectionDidDisconnect.fc @ global.min.js:100
    global.min.js:84 Finished loading auth configuration. Processing callbacks.
    global.min.js:82 Failed to authenticate connection.
    continueAuth.hc @ global.min.js:82
    global.min.js:100 [AGENT] Connection [object NativeMessagingConnection] disconnected.
    connectionDidDisconnect.fc @ global.min.js:100
    global.min.js:84 Finished loading auth configuration. Processing callbacks.
    global.min.js:82 Failed to authenticate connection.
    continueAuth.hc @ global.min.js:82
    

    These errors just kept repeating non-stop.

    Cheers!

  • GregGreg

    Team Member

    Hi @cyphix333,

    Since you are using 1Password 4, I moved your post to a respective topic. I hope you don't mind.

    Could you please try to do the following to fix this issue:

    1. Quit Chrome, Firefox, and 1Password
    2. In Windows Explorer, enter %LOCALAPPDATA%\Agilebits in the address bar and press Enter.
    3. In the resulting folder, you should see a file named OPX4.auth. Delete this file.
    4. Restart your PC.
    5. Open the main 1Password app and go to the Help Menu > Advanced > Use Native Messaging.
    6. Launch your web browsers and let me know if the issue remains after that.

    We have had a couple situations that had similar symptoms to your report, and this helped in at least one so I thought it worth a shot. Thanks in advance! :+1:

    Cheers,
    Greg

  • Hi @Greg ... I just edited my reply I just posted and it seems to have moved it to the moderation queue. I will go over what you just posted and get back to you.

  • Hi again @Greg - that fixed it!! Thank you very much!! 8-)

  • MikeTMikeT Agile Samurai

    Team Member

    On behalf of Greg, you're welcome! I'm glad it helped.

Leave a Comment

BoldItalicStrikethroughOrdered listUnordered list
Emoji
Image
Align leftAlign centerAlign rightToggle HTML viewToggle full pageToggle lights
Drop image/file